ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Korona Bitecek Mi? Koronada Son Durum 2021

Korona Bitecek Mi? Koronada Son Durum 2021

Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan coronavirüs insan yaşamına adeta bir bomba gibi düşmüş ve İnsanları yaşamsal birçok fonksiyonu yerine getiremez hale sokmuştur. İnsanlık normal günlerine dönmek için sabırsızlanırken İngiltere'de çok bulaşıcı olduğu söylenen coronanın bir başka versiyonu yayılım göstermeye başlamıştır. Virüsün bu versiyonuna Türkiye’de de rastlanılmıştır. Her geçen gün hayatımızın merkezine daha da çok yerleşen bu virüsün ortaya çıktığı Wuhan kentinde yılbaşı kutlamaları tüm dünyada hayretle izlenmiştir. Disiplinli ve kararlı önlemler, halkın tedbiri elden bırakmamaları sayesinde sıfır vaka sayısına ulaşmayı başarmışlardır. 

İnsanlığı etkisi altına almış olan covid-19'un dünya genelinde bulaştığı insan sayısı 78 milyonu aştı. Hayatını kaybeden kişilerin sayısı ise 1 milyon 715 bin 458’i buldu. Korona virüs tablosu her geçen gün daha ağır bir şekle bürünmektedir. Bu acı tabloyu sıfırlamak isteyen bilim insanları tarafından gün geçtikçe yeni çalışmalar yürütülmektedir. Tüm bu çalışmalar normal yaşam şartlarına dönmek içindir. Yaz mevsiminde insanların dikkatsiz tavırları bugün vaka sayılarının artmasına ve birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Türkiye genelinde korona virüs başladığı günden bugüne hastalığa yakalanan kişi sayısı 2.255.607 iken hayatını kaybedenlerin sayısı 21.685 olmuştur. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmediği takdirde her geçen gün bu tablo daha kötü hale gelebilir.

Ülkemizde Korona İçin Alınan Tedbirler

 Ülkemizde vaka sayılarını kontrol altına almak adına hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. Vatandaşlar toplu halde etkinliklerin yapılmaması konusunda da sık sık uyarılmaktadır. Lokanta, pastane gibi işletmelerde yalnız paket servis ile alışverişe izin verilmektedir. Alınan bu tedbirler virüsün yayılma hızını kesmekte başarılı olmaktadır.  Ancak tek başına yeterli olmayacaktır. Kurtuluş için toplum olarak aşılanmak gerekir.

Tüm dünyada yığın halinde aşılama çalışmaları başlamıştır. Toplumun covid-19 ‘a bağışıklık kazanabilmesi için aşılanması zorunludur. Ülkemizde de aşılama çalışmaları hızla devam etmektedir. Aşılar ülkemize de gelmiştir. Yetkili kişiler tarafından kullanıma uygun olduğuna yönelik testler yapıldıktan sonra kullanıma sunulacaktır. Öncelik sağlık görevlilerinin, kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin ve 65 yaş üzeri vatandaşlardır. Gerekli testler tamamlandıktan sonra hızla aşılama başlayacaktır. Yerli korona aşımızın kullanıma sunulması ise nisan ayı ile birlikte gerçekleşecektir.

Korona Ne Zaman Son Bulacak?

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra insanların aklındaki en büyük soru ise virüs ne zaman son bulacak? Sorusudur. Hayat ne zaman normal akışına kavuşacak? Bu konu hakkında türlü teoriler ileri sürülmektedir. Konu hakkında bilgili olan kişilerin görüşleri dikkate alınmalıdır. Korona virüse karşı geliştirilen aşılar arasında yüzde doksan başarıya ulaşmış Alman biyoteknoloji firması BioNTech kurucu üyelerinden Uğur Şahin, virüsten gelecek kışa kurtulabileceğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştur. Uğur Şahin, geliştirmiş oldukları aşının yüzde doksan olmasa bile kesin olarak yüzde elli oranında virüsün yayılışını azaltacağını söylemektedir. Böylece normal günlere kavuşmanın yakın olduğu müjdesi verilmiştir. 
Şahin nisan ayına kadar yaklaşık 300 milyon doz aşılamanın gerçekleşeceğini söylemektedir.

Aşılama işinin gelecek sonbahar ayına kadar tamamlanması gerektiğini belirten bilim insanı, yaz aylarında enfeksiyon şikayetlerinin azalacağını, yayılış hızının azalacağını bu nedenle de sonbahar gelmeden aşılama işlemi ile topluca virüse bağışıklık kazanmanın gerekli olduğunu dile getirmiştir. Sonbahar ayında ve kış ayına doğru geçen zaman dilimi içerisinde bu salgının son bulması planlanmaktadır. Uğur Şahin üretmiş oldukları aşının yan etkilerinin oldukça az olduğunu belirtmiştir. Başarılı aşı sayesinde normal yaşama gelecek kış başlangıcında geçilebileceğinin müjdesini vermiştir. Ancak tüm bu gelişmelerin işe yarayabilmesi için insanların hijyen kurallarına, sosyal mesafe kurallarına uyması gerekmektedir.