ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Oppo Türkiyeye yatırım yaptı 2020

Oppo Türkiyeye yatırım yaptı 2020

Her yıl birçok telefon markası yeni modelini piyasaya sunuyor. Bunlardan birisi de Oppo. Oppo, yani resmi adıyla ''Guangdong Oppo Mobile Telecommunications'' şirketi, BBK Electronics Corporation şirketinden doğmuştur. Cep telefonları üretimini ayrı tutmak istedikleri için farklı bir şirket kurdular. Kurulduktan sonra kendilerini denemek ve sektörü iyice tanıyabilmek için ilk olarak MP3 çalar üretmeye başladılar. Uzun bir süre bu şekilde devam ettiler.

İlk telefonlarını 2008 yılında çıkardılar. Reklamlarını ünlü isimler aracılığıyla yaptılar, onlarla duyurdular. Akıllı telefon üretmeye ise 2011 yılında başladılar. Televizyon programlarına sponsor olarak ve ünlü simaları kullanarak kendilerini duyurmaya devam ettiler. Ürettikleri telefonlar ile bazı ilklere imza attılar. Oppo 2019 yılında Türkiye'de adını duyduğumuz bir marka oldu. Yine ünlü isimler ile kendini bize gösterdi ve büyük bir ilgi topladı. Bu gelişmeyi gören ve yeni teşvik düzenlemesinden yararlanmak isteyen Oppo yatırım için 2021 yılında ülkemizi tercih etti.

Bu yıl ülkemizde bazı hedefleri olan ve bunları gerçekleştirmek isteyen Oppo'nun akıllı telefonlarıyla elde ettiği bazı başarılar şunlardır: 

•    Finder modeli: ''En ince akıllı telefon''
•    Find 5: ''Donanımsal HDR içeren ilk telefon''
•    N1: ''İlk döner kameralı telefon''
•    Find 7: ''En küçük QHD ekranlı telefon''


Oppo'nun Türkiye'deki Hedefleri Nelerdir?

Oppo öncelikli olarak gereken izinleri aldığını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını da ekledi. İlk olarak Kocaeli ve İstanbul'da üretim için büyük tesislerde çalışmalara başlanacak. Oppo Türkiye'deki bu tesislerde yeni modellerinin üretimini gerçekleştirecek ve Avrupa'ya ihracatını sağlayacak. Bu tesisler için başlangıçta elli milyon dolar gibi büyük miktarda bir harcama planlanıyor. Oppo daha sonra 2021 yılında 5G adına da çalışmalarını devam ettireceğini ve 5G Türkiye'de kullanılabilir bir duruma geldiğinde bu hizmeti kullanıcılarına sağlayacağını belirtti.

Oppo, yatırımlarının daha sonra da devam edeceğini ekledi. İstanbul'da kullanılacak tesis Tuzla'da bulunan Tadım markasının üretim tesisi olacak ve bu tesiste 1000 kişi istihdam edilecek. Toplamda on milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesinin oluşması bekleniyor. Buradan da Oppo'nun Avrupa pazarına açılmak istediği konuşuluyordu ki genel müdürü de bunu onayladı. Böyle bir durumda Oppo uzun vadede ülkemizde sıradaki birkaç modelini üretecek gibi duruyor. Ayrıca bakanlıklara olumlu destekleri için de teşekkür eden Oppo, zaten uzun süredir Türkiye'de yatırım yapmayı düşündüklerini belirtti.


Türkiye'nin Oppo İçin Önemi

Oppo Türkiye genel müdürü, Avrupa içerisinde Türkiye'nin ayrı bir önemi olduğunu ve Avrupa'da yerel kampanyayı ilk kez Türkiye'de yaptıklarını vurguladı. Türkiye'ye verdikleri önemi merkez yönetimine de belirttiklerini ifade etti. Oppo yatırım anlamında Türkiye'de 2021 yılı içerisinde adımlarının devam edeceğini vurgularken 2019 yılında Türkiye için hedefledikleri noktaya ulaştıklarını da ekledi. Bu gelişmeyle doğru orantılı olarak da yatırımlarını Türkiye'de yapma kararı aldıklarını açıkladı. Ayrıca Oppo Reno 3 ve Oppo Reno 4 serilerinin geleceğini de müjdeledi.

Türkiye'de kampanyanın hızla yayılması ve markanın ilgi görmesi onları burada daha çok proje ve kampanya yapmaya teşvik etmiş durumda. Oppo, Türkiye vasıtasıyla Avrupa pazarına çok kolay giriş yapacak gibi duruyor. Yatırımlarının ana nedenlerinin ve sonuçlarının nedeninin de bu olduğunu açıkça belirtiyor. Türkiye bu konuda onlar için çok önemli olduğundan daha fazla ürün üreterek iyi iş ilişkileri içinde bulunmak istediklerini de vurguladılar. Avrupa pazarına açılan kapıda Türkiye, Oppo için aracı olacak gibi duruyor. Oppo ürünlerini daha çok insana duyurmak da hedefleri arasında.