ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Sektör Dizini'yle Rakiplerinizin Önünde Yer Alın!

Sektör Dizini'yle Rakiplerinizin Önünde Yer Alın!

Geçmiş olduğumuz dönemlerde dizin siteleri'nin web sitelerine, işletmelere etkisi olmadığı haberleri kulaktan kulağa dolaşmaktaydı. Google yapmış olduğu açıklamada dizin siteleri, firma rehberi, kobi siteleri gibi sitelerin önemini bir kez daha vurguladı. Google'ın yapmış olduğu açıklamadan da anlamış olduğumuz gibi kullanmak değil, yanlış kullanmak ve yanlış siteleri tercih etmek yapılan en büyük yanlıştır.

Dizin siteleri arasında eskiden hepimizin bildiği gibi dmoz.org sitesi büyük önem taşımakta ve sitede tanıtılan siteler zor eklenmekte ve editörler tarafından çoğunlukla onaydan geçememekteydi. O zamanlar DMOZ doğru kategoriye önem veren ve onaylarını bu yönde geçrekleştiren dev bir dizin platformuydu. Dmoz kapanacak haberlerinden sonra bu dizin sitesinin kapanması gerçekten hepimizi üzdü. Büyük uğraşların neticesinde doğru bir hizmet anlayışı sergileyen bu projenin sonlandırılması.

Dmoz gibi dev bir platformun hizmet anlayışını göz önüne aldığınızda ve bu doğrultuda hizmet vermeye odaklandığınızda dizin sitenizin ön planda yer alacağına, müşterilerinize daha yüksek bir kitle göndereceğinize şüpheniz olmasın. 

Sektör Dizini Sizi Nasıl Rakiplerinizin Önüne Taşır? Sıralamayı Nasıl Etkiler?

Sektör dizini sitemizin link yapısı eskiden dmoz.org adresinde olduğu gibi doğru inşaa edilmiş ve kullanıcı dostu bir link yapısına sahiptir. Ayrıca eklenen siteler doğru kategoride yer aldığı için Google gözünde kullanıcıyı yanıştmayan bir yapıya sahip olmuştur. Siteler doğru kategoride yer aldığı için Google adresimizi kullanıcı dostu görmekte ve daha fazla ziyaretçi yollamaktadır. Siteye yoğun sayıda gelen ziyaretçi ekli olan kobi sitelerine yönlenmektedir. Olumlu puan alan bu platform üzerinden sitenize link çıkışı yapıldığı için siteniz rakiplerinizin önünde yer alacaktır.

Doğru Firma Tanıtımı Nasıl Yapılır?

Doğru firma tanıtımı yapmak demek sürekli olarak anahtar kelimeleri vurgulayarak spam oluşturmak demek değildir. Aşağıdaki adımları uyguladığınızda doğru bir firma tanıtım yöntemi kullanmış olacaksınız.

  1. Üyelik oluşturduktan sonra firmanıza hitap edebilecek doğru kategoriyi seçmelisiniz.( Örneğin; Temizlik firması sitenizi, mobilya kategorisine eklerseniz alakasız içerik olduğu ve etkisi olmayacağı için onaylanmaz.)
  2. Firma başlığı yazılımı önemlidir. Firmanızı yaşarken hizmet vermiş olduğunuz bölgeyi eklemeniz önem arz etmektedir. ( Örneğin; İstanbul Öykü Halı Yıkama)
  3. Yazı içerisinde baş kısımda anahtar kelimenize öncelik vermeniz, ardından vermiş olduğunuz hizmetleri belirtmeniz, son olarak iletişim bilgilerinizi ekleyerek yazınızı sonlandırmanız Google tarafından sevileceği için index almasının yanısıra ön sıralara doğru zamanla sürüklenecek ve ziyaretçi sayısını doğru orantılı olarak arttıracaktır.
  4. Son olarak yazıyla alakası olmasa da sayfanıza yapılan yorumlar da yazınızın ön sayfalara ilerlemesine ve makalenizin ilgi görmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Üst kısımda da belirtmiş olduğumuz gibi doğru bir tanıtım yaparak başarı elde edebilirsiniz. Spam kasmak ilk başalrda etkili olsa da Google bunu anlamakta ve bu tip sayfaları geri çekmektedir. Bu yüzden özgün olun ve yükselişe şahit olun.