ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Akıllı Beşik Yatırımcısı Aranıyor

Akıllı Beşik Yatırımcısı Aranıyor

Merhabalar ben Ülkü Duman. İstanbul Medeniyet

Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2020 mezunuyum. Okulumda bitirme projesi olarak tasarladığım IOT Tabanlı Gerçek Zamanlı Veri Takibi Yapan Akıllı Bebek Beşiği Projesi İçin Yatırımcı Arıyorum.

Akıllı Beşik Projesi Nedir ve Ne Sağlar?

Bebeklerde takip edilmesi gereken en önemli faktörler hatta kimi zaman hayati fonksiyonlarda diyebileceğimiz değerler vücut sıcaklığı ve uyku düzenidir. Bebeğin uyku sırasında sıcaklığında görülecek anormal bir artış, ateşli bir komplikasyon olan ani bebek ölümü sendromuna (Sudden Infant Death Syndrome, SIDS) neden olan en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Beşik projem sayesinde , bebeğin gerçek zamanlı vücut sıcaklığını, kalp atım hızını, altının ıslaklığını ve sesini takip eden nesnelerin interneti (Internet of Things, IOT) tabanlı bir bebek izleme mekanizması önermekteir Mekanizmada yer alan sensörleri bebeğin beşiğine yerleştirilerek bebeğin vücut sıcaklığı ve ağlama düzeyi, kalp atım hızı ve altının ıslaklığı verisi ölçüşüp WiFi aracılığı ile bir web platformuna aktarılıp gerçek zamanlı olarak kontrol edecektir. Ağlamanın olduğu durumda otonom olarak beşik sallanacaktır. Eğer ağlama durmazsa veya ölçülen vücut sıcaklığında, kalp atım hızı ve nem seviyesinde anormal bir artış gözlemlenirse alarm devreye girecektir. Alarm sayesinde ebeveyn veya bebek bakımından sorumlu kişinin duruma zamanında müdahale etmesi ile bebeğin ihtiyacı olan bakıma hızlı bir şekilde kavuşması sağlanacaktır. Ek olarak bebeğin beşiğine yerleştirilecek olan led yardımıyla beşik üzerinden de alarm verilip verilmemesi gözlemlenecektir. 

Akıllı Beşik prototip tasarımı;

Yukarıda kurgusal olarak projeyi anlatmak istedim. Akıllı Bebek Beşiği için birde prototip oluşturdum.  Biraz da prototip için yaptıklarımdan bahsetmek istiyorum. Projeyi gerçeklemek için  ilk olarak küçük boy tahta bir bebek beşiği yaptırdım. İlgili kontroller, sensörleri bir araya getirerek elektronik bağlantı şemasını çıkarıp beşik üzerine monte ettim. Kullanılan elektronik aletler için güç bağlantılarını da ayarlamamın ardından sistemi çalıştıracak olan temel kodu yazdım. Proje kapsamında kablolu haberleşme tekniklerini kullanarak bir bebeğin ses düzeyi, kalp atım hızı, vücut sıcaklığı ve altının ıslaklığı verisini alıp wifi yardımıyla web platformuna gönderdim ve web platformu tarafından veriyi kontrol edip anormal bir değer saptandığı zaman veliye mail atan programı bir yazılım uzmanı ile beraber geliştirdik. Ek olarak tasarladığım beşik bebek ağladığında otonom olarak kontrol edilme, sallama özelliğine sahiptir. Prototip ve web sitesi çıktılarına ekten ulaşabilirsiniz.

Yatırımcıdan beklentiler;

Şimdi de ilgili yatırımcılar ile yapmak istediklerimi anlatmak istiyorum. Prototip olarak tasarladığım akıllı beşik projesimi gerçek hayatta kullanılabilir bir şekle dönüştürmek istiyorum. Projede kullandığım sensörler, kontroller okul tipi projelerde kullanılmak üzere geliştirilen basit elektronik cihazlardı. Bu cihazları kullanarak bile gerçek hayata çok yakın veriler elde edebildim. İlk olarak bu cihazları profesyonel hayattta kulanılan örnekleri ile değiştirmek istiyorum. Aynı zamanda üzerine daha gelişmiş bir kontroller ekleyip, kamera yardımıyla bebeğin görüntü verisinede ulaşmak istiyorum. Proje için gerekli elektronik bağlantılar, kodlar, web sitesi herşey hazır sadece gerçeklemek için bir yatırımcıya ihtiyacım var. İlk örneği gerçeklememin ardından seri üretime geçmek istiyorum. Elde ettiğim ürünleri ilk önce ülkemize pazarlamak, daha sonra da yurt dışı piyasasına satmak üzere büyük planlarım var. Sende bu planların içerisinde yer almak istiyorsan [email protected] mail adresimden bana ulaşabilirsin ve detayları konusabiliriz.