ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Covid 19 Günlerinde Evde Yapılabilecekler

Covid 19 Günlerinde Evde Yapılabilecekler

10 aydır Covid-19 virüsü ile mücadele halindeyiz. Şehrimiz, ülkemiz, yaşadığımız dünya bu ölümcül virüsü yok etme çabasında. Küresel bir emek ile gelmiş geçmiş tüm bilgilerin aktif olduğu, bilim ve teknolojinin merkeze alındığı yoğun tempolu bir mücadele bu. Mücadele ettiğimiz sadece bir virüs değil, aynı zamanda hayallerimiz, geleceğimiz, hayatımız için de savaşmaktayız. Yaşadığımız bu çetin günleri en az hasar ve en az kayıp ile geçirmek istiyoruz.

Pandemi sürecinin uzamasıyla birlikte, dışarı ile olan ilişkimizi sınırlandırarak evde yaşam süremizi arttırdık. Evde yapabileceklerimizin dışarıda yapacaklarımıza oranla daha kısıtlı olduğunu biliyoruz. Ancak, doğru yaşam planları, gerçekçi hayat stratejileri ile bu sınırları genişletebiliriz.

Ne yapmak istiyoruz?

Neyi başarmak istiyoruz?

Bizi ne mutlu edecek?

Doğru sorular sorarak, gerçekten isteyerek amaçlarımıza ulaşabiliriz. Salgın dönemini atlattığımızda, geriye dönüp baktığımız zaman geçen günleri, haftaları, ayları dolu dolu yaşadığımızı fark etmek bizi mutlu, huzurlu ve anlamlı hissettirecektir. 

Covid19 Günlerinde Film İzlemek

Flim İzlemek

Yaşa, cinsiyete, yaşadığınız şehre bakmadan Covid19 günlerinde evde yapılabilecek en iyi aktivitelerden biridir, film izlemek. Film seçiminize göre ruh halinizi değiştirebilirsiniz. Komedi filmler seçerek eğlenebilir, gününüzü mutlu ya da keyifli geçirebilirsiniz. İzlediğim filmler bana bir şeyler katsın, bakış açımı genişletsin şeklinde düşüncelere sahip olabilirsiniz. Seçtiğiniz filmleri eğitime katkı sağlayan filmler olarak tercih etmelisiniz. Bazen bir film izlemek, bir kitap bitirmek kadar etkilidir. Eğer hala netflixle tanışmadıysanız netflixle tanışmakta size uzun süre arkadaşlık edecektir.

Covid19 Günlerinde Kitap Okumak

Covid 19 Günlerinde Kitap Okumak

Kitap okumanın toplumumuzdaki yeri, olması gerekenden geridedir. Pandemi dönemi, kitap okumaya vakit bulamayanlar için iyi bir fırsat. Ancak, kitap okumayı sevmeyenler için de bu fırsatı görmek ya da göstermek gerekir. Açıkçası bir kitabı okurken, satır aralarındaki duyguların keşfi, kitabı okurken iç dünyanın satırlara yansıması eşsizdir. Kitap okuyamayan ya da kitap okumayı sevmeyen insan yoktur, yalnızca yanlış kitaplara denk gelen insan vardır. Sizlere öneri sunamam, iç dünyanıza, karakterinize, okumayı sevme biçiminize göre kitap seçimi yapmalısınız. Bu sayede Covid19 günlerinde kendinize yeni bir yol açabilirsiniz.


Covid19 Günlerinde Eğitim

Covid19 Günlerinde Eğitim

Lise ya da üniversite öğrencisi, lisans mezunu, yüksek lisans öğrencisi ya da sadece ilgili biriyseniz neye ilginiz olduğunu belirleyin. Sevdiğiniz, öğrenmekten mutlu olduğunuz, bilginizin doğruluğunu tartmak istediğinizde online eğitim ya da seminerler alabilirsiniz. Bilgisayar eğitimleri, dil eğitimleri, hacker, tarım uygulamaları, sinema... Tercihinizi sizi sıkan eğitimlere yöneltmeyin, ufkunuzu açarak ilerleyin. Katıldığınız eğitimlerde kendinizi ifade edebilecek, sizin gibi düşünen insanlarla tanışabileceksiniz. Ücretli ya da ücretsiz birçok eğitime katılmak Covid19 günlerinde evde yapılabilecekler arasındadır.


Covid19 Günlerinde Oyun 

Oyun Oynamak

Salgın günlerinde evde odaya kapanmak yerine ailecek oyun aktiviteleri düzenlemek tercih edilebilir bir seçenektir. Aile üyelerinin birbirini yakından tanımaya sebep olacak oyunlar seçebilirsiniz. Satranç turnuvası düzenleyebilir, kızma birader, monopoly, tabu oynayabilir, lego ile yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz. Küçük büyük demeden beraber yarışabilir ve keyifli zaman geçirerek yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Covid19 günlerinde evde yapılabilecekler arasında bulunan bu aktivite sayesinde stres, depresyon gibi olumsuz duygulardan uzaklaşabilirsiniz. 


Covid19 Günlerinde Ev İşleri

Temizlik

Evde kalmanın en iyi yanlarından biri de sürekli ertelenen eve dair tadilat, tasarım gibi işlerin yapılabilecek olmasıdır. Tek yapmanız gereken ertelememek. Kafanızda gerçekleştirmeyi istediğiniz bir iş varsa, bunu keyifle ve beyin yorarak yapabilirsiniz. İş bitiminde kendinizde ne cevherler bulunduğunu fark ederek yeteneğinizi besleyecek daha birçok işi gerçekleştirebilirsiniz. Kadınlar için yaratıcı örgüler, etnik dikişler, ev eşyaları gibi tasarımlar, erkekler için saksı yapımı, duvar motifleri olabilir. Çocuklar için oyun oynayabilecekleri geri dönüşümle elde edilmiş tasarım oyuncaklar yapılabilir.