ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Yerli Otomobil TOGG İncelemesi - Özellikleri - Üretim Yeri

Yerli Otomobil TOGG İncelemesi - Özellikleri - Üretim Yeri

TOGG İncelemesi: Dünya’da elektrikli otomobil çalışmaları hızla devam ederken Türkiye’de bu alanda gerekli çalışmaları başlatmıştır. Türkiye Otomobil Girişim Grubu tasarımı olan ve Türkiye’de üretilmesi planlanan üretim yılı olarak da 1922 yılı olması kararlaştırılan yerli otomobilimizin adı TOGG olmaktadır.

Yerli aracımızın CEO'su Csu Mehmet Gürcan Karakaş’tır. Üretim yeri Bursa’nın Gemlik ilçesi olacaktır. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yerli elektrikli otomobilimizin üretileceği yer olan Bursa’nın bilişim vadisi olması kararlaştırılmıştır.

Otomobil 27 Aralık 2019 tarihinde ilk defa Gebze’de bilişim vadisinde tanıtıma sunulmuştur. TOGG’un tasarımı İtalya’daki bir tasarım bürosuna yaptırılmıştır. Yerli otomobilin ilk örnekleri İtalya’da üretilmiştir. Üretimde 121 mühendisin emeği söz konusudur. TOGG Türkiye'nin otomotiv sanayisinde atmış olduğu en önemli adımdır. 

Yerli otomobil gücünü lityum iyon pillerden karşılamaktadır. 30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yüzde seksen şarj olması planlanmaktadır. Türkiye'nin en çok ithal etmiş olduğu ürün olan otomobile olan ihtiyacımızı sona erdirmek amacıyla Türk aile yapısına uygun olan bir araç tasarlanmak istenmiştir.

Türkiye’nin ilk yerli araç girişimi 1960’lı yıllarda yapılan devrim arabaları ile olmuştur. Ancak yolların otomobil için uygun olmaması, ülke şartları göz önünde bulundurulmadan üretime geçilmek istenmesi gibi birçok nedenden dolayı başarılı olunamamıştır.  

TOGG aracı yaşanan bu ve bunun gibi durumları göz önünde bulundurarak çalışmalarını yürütmektedir. Kullanım kalitesinin yanı sıra ihracat potansiyelini de arttırmayı amaçlanmaktadır.

Türkiye’nin yerli otomobilinin beş ayrı modelde üretiminin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Önce C-SUV daha sonra C-SEDAN, C-Hatchback, B-SUV, C-MPV modelleri ile seri üretime geçilmesi düşünülmektedir.

 - TOGG'un Özellikleri 

•    Sürekli olarak internete bağlı kalacak
•    İleri derece otonom sürüşüne olanak sağlayacak
•    Yarım saatte yaklaşık yüzde seksen oranda şarj olabilecek
•    Sıfır emisyon özelliğiyle hava kirliliğinin önüne geçecek ve yeni nesillere temiz bir hava bırakma imkânı oluşturacak

TOGG kullanıcısına iki farklı motor sunmaktadır.

Bu iki farklı otomobil modeli normal yakıtlı araçlara göre kullanıcısına daha hızlı bir sürüş sağlamaktadır. Aracın ulaşabileceği en yüksek hız 180 km/s’dir. Motorda olduğu gibi bataryada da iki farklı seçenekler bulunmaktadır.

İlk seçenekte tek batarya ile araç 300 km gidebilecek. İkinci seçenekte ise 500 km l’ye kadar gidebilecek bir bataryaya sahiptir. Aynı zamanda özel frenleme sistemi ile kullanıcısının yaptığı her frenleme araca batarya tasarrufu olarak geri dönecektir.

Ülkenin dört bir yanında bulunan şarj doldurma istasyonlarında istenildiği zaman şarj edilebilecektir. TOGG’un aktif olarak kullanım tarihine kadar bu istasyonların sayısında da artış yaşanacaktır.

Aracın en önemli özelliği sahip olduğu 4.5G ve 5 G teknolojisi ile internete bağlanabilecek ve uzaktan müdahale edilme imkânı verecektir. Aynı zamanda kullanıcısına haber de verebilme yeteneğine sahiptir.

Herhangi bir kaza durumunda hız sınırını kontrol altına alabilme özelliği ile birçok olumsuz durumun önüne geçebilecek bir teknolojiye sahiptir. 

Aracın üretim bölgesinde deneyim merkezi oluşturulacak. Deneyim merkezi sistemi ülkemiz için bir ilk olacak. Dünyanın farklı bölgelerinde kullanılan bu sistem ile aracın olanakları, kullanım şartları test edilebilecek. 

TOGG'un Ülke Ekonomisine Katkısı

TOGG otomobilinin hayatımıza etkileri sadece teknoloji alanında olmamıştır. Aynı zamanda ülke kalkınmasında da önemli rolü olmuştur. Türkiye Otomobil Girişim Grubu’na ait yerli otomobilin üretilmesinde yaklaşık 22 bin kişinin istihdamı gerçekleştirecek. Üretim yeri olan Bursa’nın Gemlik ilinin kalkınmasına yardımcı olacak.

Üretim yerinin yapım inşaatında 5 bin kişi çalışacak. Böylece nüfusun fazla olduğu işsizliğin de çok olduğu bölgede genç nüfusun bu problemini gidermede etkili bir olanak olmaktadır. Ülkemiz için bir ilk olan yerli aracımız aydınlık geleceğimiz için atılmış olunan en önemli adımdır. Türkiye’yi teknoloji merkezine çevirebilecektir.