ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç Kimdir? - Hayat Öyküsü

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç Kimdir? - Hayat Öyküsü

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul' da üç kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Annesi Çiğdem (Simavi) ve babası Rahmi Koç' tur. Ömer Koç, Mustafa Koç adında abisi vardır. 1985 yılın da Londra Harrow School' dan mezun oldu. Rice Üniversitesinde İşletme lisans eğitimi aldı. Harvard Üniversitesinde İşletme lisansüstü eğitimi almıştır. Üniversite eğitimi esnasında ve sonrasında Koç Holding şirketlerinin farklı alanlarında çalışmıştır.

Ali Koç' un Kariyeri

Koç Holding Yönetim Kurulunda Başkan Vekilliği, Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası ve Koçtaş'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır. 1907 Fenerbahçeliler Derneğinin kurucuları arasında yer almaktadır.

Ali Koç abisi Mustafa Koç ile birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucularındandır. Dernek Fenerbahçeli birçok iş insanını bünyesinde barındırmaktadır. Fenerbahçe derneğinin başkanlığını 2004 ve 2017 yıllarında Ali Koç yapmıştır. 3 Haziran 2018 yılında yapılan başkanlık seçimlerine beklenenden fazla kişinin katılmıştır.

Ali Koç'un Özel Hayatı


Ali Koç, askerliğini 1992 tarihinde yaptı. Fenerbahçe Kulübü'nde İki dönem yöneticilik yaptı. Koç, Teksas eyaletinde bulunan Rice Üniversitesi’nde ekonomi ve iş idaresi eğitimi aldığı sırada, yine aynı ülkede eğitim gören Nevbahar Demirağ ile tanıştı.
Ali Koç ve Nevbahar Demirağ 21 Ekim 2005 tarihinde evlendi. Leyla Sadberk  Koç (d.2006) ve Rahmi Kerim Koç (d.2008) adında kızı ve oğlu olmuştur. 700 milyon dolarlık kazancı olduğu tahmin edilmektedir.

Ali Koç'un serveti ne kadar?

Ali koç 750 milyon dolarlık bir servete sahiptir. Fenerbahçeye başkan olduğu zamandan itibaren 850 - 900 milyon dolarlık servetinde ciddi bir düşüş olduğu söylenmektedir.

Ali Koç'un çocuğu var mı?

Ali Koçun iki çocuğu vardır biri kız diğeri erkektir.

  1. Kerim Rahmi Koç
  2. Sadberk Leyla Koç