ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Google Haritalara Firma Nasıl Eklenir?

Google Haritalara Firma Nasıl Eklenir?

Google haritalara firma nasıl eklenir?, Google maps firma nasıl eklenir? sorularınızı yanıtladık. Atıl bir web sayfasi sahibi olmanızdan daha faydalı bir işlemdir. Google bilindiği üzere dünyanın en çok kullanılan arama motorudur. Benzersiz ve güçlü alt yapısı ile bu alanda en iyi kurumdur. Günümüzde işletmeler artık ofislerini kapatıp internetten satışa yönelik çalışmalar yapmaktadır. İnternet üzerinden satış yapabilmenin en önemli hususu ise google'da vermekte oldugumuz hizmet yazılınca arama sonuçlarında bulunabilmektir. 

Firma rehberlerine kayıt ve Google maps üzerinden haritanızı girmeniz sizin googleda vermekte oldugunuz hizmetlerin bulunabilmesinde rakiplerinize karşı ciddi bir avantaj sağlayacaktır.

Lafı fazla uzatmadan sizleri Google haritalara nasıl firmanızı ekleyebileceğinizi aşama aşama anlatmak isteriz,

Sitemi googleye eklemem için gerekli kurallar nelerdir ?

  • Bir gmail hesabınız olması gerekmektedir.
  • Faaliyet gösterdiğiniz bir adres girilmesi zorunludur.
  • Çalışma saatleriniz girilmelidir.
  • Firma logosu ve görseli gerekmektedir.

Aşama aşama Google Haritalara firma nasıl eklenir?

İlk olarak google arama motoruna "google benim işletmem" yazmanız gerekmektedir sonrasında karşınıza çıkacak olan ilk websayfasına girip işlemlere başlayacağız.

Tabi ilgili siteyi bulamadıysanız : Google Haritalar linkine tıklayarak'da erişebilirsiniz. Daha sonrasında oturum aç diyerek gmail bilgilerinizle oturum açmanız gerekmektedir.

Buraya kadar bir problem yoksa şimdi haritalara sitemizi ekleyeceğiz. Karşımıza çıkan ekran da şu şekilde olmalıdır ;

İşletmenizi bulun ve yönetin kısmının hemen alt kısmında bulunan işletmenizi Goomegle'a ekleyin linkini kullanarak ilgili sayfaya erişmemiz gerekiyor. Bu kısımı geçtiksek diğer aşamada ise,Resimde gösterildiği şekilde işletmemizin adını yazıp ileri butonuna tıklamamız gerekmektedir.

google haritalara firma eklemeo

Sonraki aşamada ise firmanızın faaliyet gösterdiği kategoriyi  bulup & seçmeniz gerekmektedir.

Google Haritalara Firma Eklemek

Bu aşamada ise bize işletmemizin faaliyet gösterdiği bir konum ekleyip eklemek istemediğimizi soruyor evet veya hayır seçeneklerinden birini seçip devam edebilirsiniz.

Biz eveti seçerek devam edeceğiz. Karşımıza çıkan ekranda firmamızın adres bilgilerini sormakta bu ekrana firma bilgilerinizi girdikten sonra ileri deyip devam edeceğiz.

Posta kodunuzu bilmiyorsanız cep telefonunuzdan bulunduğunuz ilçeyi posta kodu diye arattırırsanız karşınıza çıkacaktır. Yeni çıkan ekranda ise girdiğiniz konuma göre açılmış harita üzerinden imleci mauseniz yardımıyla kaydırma yöntemiyle tam olarak doğru yere yerleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında ileri butonu ile devam ediyoruz.

Google maps firma ekleme

Şimdi ise karşımıza telefon numaranız eğer varsa website adresinizin girilmesi istenmektedir. İstenilen bilgilerin girişini yaptıktan sonra ileri butonuyla devam ediyoruz.

ve son aşamaya geliyoruz. Google size 15 ila 30 gün arasında bir posta gönderecek girdiğiniz adrese bu postada yer alan kod ile google benim işletmeme girip firmanızı doğrulamanız gerekecek. Son aşamada ise posta yöntemini seçip postanın teslim edileceği kişi kısmına adınızı soy adınızı yazıp tüm süreci tamamlamış oluyorsunuz.

Tekrardan belirtmekte fayda var haritalarda firmanızın görünebilmesi için googlenin göndereceği postanın beklenmesi posta da bulunan doğrulama kodu ile onaylanması gerekmektedir.

Google'a sitenizi eklediyseniz bu bana yetmez diyorsanız firma rehberi olan sitemizin çok daha basit arayüzü ile hemen firmanızın google'da bulunabilirliğini bir tık daha arttırmak için sitemize kayıt olabilirsiniz.

Sitemize firma eklemenin nasıl yapılacağına dair bir makale daha önceden paylaşmıştık, bknz:  Ücretsiz Firma Nasıl Eklenir?

Kayıt olma linki : Firma Rehberi Site Ekle