ÜCRETSİZ FİRMA KAYDI | GİRİŞ YAP
Mahsülünü dökmek zorunda kalan çiftçiye iyi haber geldi

Mahsülünü dökmek zorunda kalan çiftçiye iyi haber geldi

Pandemi nedeni ile 6 mayısta ilan edilen 19 günlük sokağa çıkma yasağının ardından tarım sektörü patlak verdi. Gerekçe olarak pazarların kapatılması gösterildi. Binlerce ürün pazarların açılmaması nedeniyle çöp olarak döküldü.

Hal esnafları: Sermayemiz yok oldu diyerek Tarım Bakanı Bekir Pakdemirliye sitemde bulundu. Başka bir çiftçi ise domateslerini dökerken 1 ay sonra domatesi 30TL'den alırsınız diyerek sitemde bulundu ve tüm mahsülünü döktü. Hükümetin tarım politikasının yanlış olduğunu dile getirdiler.

Başka bir çiftçi 4 tonluk mahsulunu hayır için dağıttı.

Mahsülü Çöp olup gitmesin diye 750TL'den 4 tonluk sebze meyvesini bir hayırsevere verdi. Zaten çöp olacak bari hayır olarak gitsin dediği öğrenildi.

Başlıca Antalya, İstanbul , İzmir'de çiftçilerin mahsüllerini dökme videoları geldi. Bu gelişmeler sonrasında kısa bir süre içerisinde hükümetten açıklama geldi.

Cumartesi günleri 7 saat açık kalacağı ve pandemi kurallarına uyulması şartıyla pazarların açılacağı bildirildi. Kolluk kuvvetleri tarafından pazarlar denetlenecek ihlal olmasına izin verilmeyecek denildi. 

Salatalıklarını Döken Adamın Görüntülüleri Kameralara Yansıdı